Levend Schilderij

 

Voor het vak oev was het de opdracht een inspirerend persoon te vinden en te onderzoeken. Daarbij moesten we iets maken met zijn/haar stijl en je eigen stijl gemixt. Ik heb daarom gekozen voor Elisabeth Vigee-Le Brun. Zij was een schilder in de tijd van rococo. Ze was een van de weinige vrouwelijke schilders en staat vooral bekend als de persoonlijke schilderes van Marie Antoinette. Ze schildert ook zo realistisch dat het best wel veel lijk op een foto.

Ik heb dus in haar stijl een kort filmpje gemaakt in de vorm van een schilderij. Ik heb zelf meer donkere kleuren gebruikt, dat doet zij ook wel eens maar meest van de tijd maakt ze schilderijen met daglicht.

Ik ben nog niet helemaal blij met het resultaat, ik had niet echt een stukje viool voorbereid dus speelde heel erg vals, daarom moest de muziek erachter plakken wat duidelijk te zien is. Ook heeft Elisabeth vaak wolken op de achtergrond. Ik heb zelf een green screen besteld die over een week of 2 hier is dus ik denk dat ik het dan overnieuw ga doen. Ik ben wel al blij met hoe het licht en het contrast er uit ziet, daarom post ik het alsnog op mijn site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: